top of page
Huis Leo De Bethunelaan.jpg

Atelier Acanthus

Ons verhaal begint met de oprichting van een prachtig industrieel pand dat vroeger dienst deed als ‘bonnetterie’ van de familie Wellekens, een fabriek in breigoed. De bonnetterie startte na de Eerste Wereldoorlog, in het pand naast het eerste huis dat gebouwd werd aan de Leo De Bethunelaan in 1923.

 

Vanaf 1973 was 't Soete Huys hier actief. 't Soete Huys was een riante leefruimte waar antiek, kunst- en gebruiksvoorwerpen in een eenvoudige filosofie, de dagelijkse woonomgeving een concrete vorm van levensgenieten meegaf. In de voetsporen daarvan, wordt Atelier Acanthus opgericht in 1999.

Jan Wellekens, die de zaak overnam, besliste samen met zijn zoon Thomas om meer aandacht te schenken aan het ontwerpen en maken van meubelen. In het begin omvatte Atelier Acanthus zowel een toonzaal als atelier, maar met het evolueren van de werkzaamheden werd beslist om enkel het atelier nog actief te houden.

In 2009 nam Adriaan het over van zijn vader, en bouwde samen met zijn broer Thomas de zaak verder uit.

Recent is het team verder versterkt met Christoph, waardoor we nog sneller op uw wensen kunnen inspelen.

We zijn gespecialiseerd in houten binnen- en buiten afwerking en herstelling van meubels. U kan daarbij steeds rekenen op onze jarenlange ervaring, oog voor detail en een kwalitatieve afwerking. 

"Half werk haat het, doe het goed of laat het" was en is nog steeds onze prioriteit.

bottom of page